BE kërkon qartësim dhe gjetjen e zgjidhjes për Gjykatën Kushtetuese

Bashkimi Evropian u bëri thirrje të gjitha institucioneve shqiptare të përfshira që konflikti i interpretimit mbi përbërjen e Gjykatës Kushtetuese të zgjidhet sa më shpejt dhe të qartësohet kjo çështje.

Reagimi erdhi përmes zëdhënëses së Bashkimit Evropian, Maja Kocijancic, e cila i tha Zërit të Amerikës se Shqipëria ka nevojë për ngritjen e një Gjykate Kushtetuese funksionale sa më shpejt që të jetë e mundur.

Zonja Kocijancic tha se zgiidhja e kësaj çështjeje është thelbësore për popullin shqiptar dhe për efektivitetin e shtetit ligjor në Shqipëri, si edhe për ecjen përpara të Shqipërisë në rrugën e saj të integrimit në BE.

Artikulli paraprakRasti ‘Vorpsi’/ Ish-ministri i Jashtëm: Karikatura e shtetit, është një situatë dramatike!
Artikulli tjetërI dërguari i Trump: Që “Shëngeni Ballkanik” të funksionojë duhet pjesmarrja e të gjitha vendeve dhe Kosovës