Përfaqësuesja e Ukrainës në KiE falënderon Lulzim Bashën: Mirënjohje për këtë rezolutë të rëndësishme

Në një postim në profilin e saj në rrjetin social facebook, Maria Mezentseva, përfaqësuese e Ukrainës në KiE, ka falënderuar kryetarin e Partisë Demokratike, Lulzim Basha, për rezolutën mbi Ukrainën” për konfiskimin e aseteve ruse dhe për përdorimin e tyre për rindërtimin e Ukrainës.

“Faleminderit reporterit Lulzim Basha për këtë dokument të rëndësishëm.” – shkruan Mezentseva.

Më poshtë postimi i saj:

Rezoluta është votuar! 134 PRO! Nuk kemi pasur një votim kaq të suksesshëm që nga përjashtimi i Rusisë nga PAQJA! Faleminderit Ruslan Stefanchuk për funksionin!

PAQJA mbështet rindërtimin / restaurimin e Ukrainës! Tashmë sot bën thirrje për transferimin e aseteve të ngrira të Federatës Ruse për kompensim për krimet e kryera gjatë luftës.

Faleminderit reporterit Lulzim Basha për këtë dokument të rëndësishëm

Një rast në dorën e qeverive.

• Fondet financiare shtetërore të Federatës Ruse duhet të jenë në dispozicion për rimëkëmbjen e Ukrainës. Vendet që zotërojnë këto asete duhet të bashkëpunojnë dhe t’i transferojnë ato në një mekanizëm ndërkombëtar kompensimi.

• Asambleja konsideron se krijimi nën kujdesin e Këshillit të Evropës një fond ndërkombëtar kompensimi, si dhe një mekanizëm kompensimi, si një instrument ndërkombëtar më vete i autorizuar për të shqyrtuar pretendimet dhe/ose për të paguar kompensimin për dëmin e shkaktuar nga veprimet e paligjshme ndërkombëtare të Federata Ruse, do të sigurojë një mënyrë të strukturuar të vlerësimit dhe kompensimit të humbjeve.

• Meqenëse Regjistri i Dëmeve i krijuar tashmë merr përsipër procesin e orientuar drejt punës së regjistrimit të dëmeve të Ukrainës në përgatitje për procesin e apelimit ndërkombëtar, vendet që kanë ngrirë asetet ruse duhet t’i transferojnë këto pasuri në Fondin Ndërkombëtar të Kompensimit.

• Për të zgjidhur në mënyrë efektive procesin e ankesave, është e nevojshme të ngrihet një komision ndërkombëtar për shqyrtimin e kërkesave për kompensimin e dëmeve të shkaktuara në regjistër.

• Në pritje të krijimit të një fondi ndërkombëtar të mirëbesimit. ku do të depozitohen të gjitha pasuritë shtetërore të Federatës Ruse në pronësi të Këshillit të Evropës dhe

• Të sigurojë transparencë, llogaridhënie dhe drejtësi në pagesën e fondeve që do të përdoren për kompensimet ndaj ukrainasve

Absolutisht të gjithë kryeparlamentarët-kolegët-deputetët janë të vetëdijshëm se Ukraina ka nevojë urgjente për armë, të cilave u kanë thirrur qeveritë e tyre në fjalime, si dhe partnerë nga dhe nga e gjithë bota!

FB IMG 1713366930507

FB IMG 1713366922677

FB IMG 1713366919734

FB IMG 1713366928109
FB IMG 1713366930507

FB IMG 1713366928109 1

https://www.facebook.com/share/p/7jBNh6caisbYZDeu/

Artikulli paraprakArmiqtë për të cilët turma ka nevojë të ekzistojnë
Artikulli tjetërPD, Agalliu: PD nuk është dhe nuk do bëhet kurrë pjesë e pazarit Rama-Berisha për të amnistuar të korruptuarit. Janë bërë bashkë në luftë kundër SPAK