Bashkia e Shkodrës: Nuk ka zgjedhje me 30 Qershor në Shkodër, zbatojmë dekretin e Presidentit

Nuk do të ketë zgjedhje në Shkodër me 30 Qershor. Vendimi është i prerë dhe kanë nisur procedurat edhe në Bashkinë e Shkodrës. Pjesa më e madhe e bashkive të vendit kanë nisur zbatimin e dekretit të Presidentit Meta duke kërkuar lirimin e ambjenteve të KZAZ-ve.

Zgjedhjet e 30 qershorit janë anuluar me dekret të Presidentit të Republikës, prandaj lironi ambjentet e vëna në dispozicion nga Bashkia Shkodër për KZAZ-të dhe Qendrat e Votimit (QV). Është kjo kërkesa që Bashkia Shkodër u ka nisur KZAZ-ve Nr. 2,4,5 në territorin e saj.

Në një shkresë zyrtare, që për dijeni i drejtohet për dijeni edhe Presidentit, Kryeministrit, Ministrit të Brendshëm, KQZ-së dhe Prefektit të Shkodrës, Bashkia Shkodër kërkon edhe heqjen e listave përfundimtare të zgjedhësve të afishuara në QV-të.

Ndërkohë, për KZAZ-në nr. 3, që ndodhet në mjediset e palestrës së shkollës “Ismail Qemali”, Bashkia Shkodër njofton Universitetin e Shkodrës që është pronare e ndërtesës dhe që ia ka dhënë në përdorim Bashkisë Shkodër, se mund ta kalojë në shfrytëzim të nevojave të tij pasi nuk do të përdoret për zgjedhjet e 30 qershorit 2019.

Artikulli paraprakGati vendimi për një nga protestat më të mëdha që ka njohur vendi
Artikulli tjetërUltimatum edhe nga Lezha: S’ka zgjedhje me 30 Qershor, lironi ambjentet, zbatojmë dekretin