“Listat e mbyllura, privilegjojnë politikanët”/ Basha: T’u japim shqiptarëve mundësinë të zgjedhin përfaqësuesin e tyre

“Le të mos jenë politikanët pjesë e një klubi të privilegjuar i cili është produkt i listave të mbyllura dhe të kontrolluara nga kryetarët e partive. Le t’ia kthejmë pas 16 vitesh dhe 4 palë zgjedhjesh njëra më keq se tjetra qytetarëve shqiptarë atë që u morëm me ndryshimet kushtetuese Berisha-Rama të vitit 2008, të drejtën për të zgjedhur drejtpërdrejtë që do t’i përfaqësojnë në Kuvendin e Shqipërisë.” – vijoi më tej nga Dimali kreu demokrat, Lulzim Basha.

“Ky është qëllimi dhe kuptimi i propozimit tonë për listat e hapura, në mënyrë që qytetarët e këtij vendi me votën e tyre të mos zgjedhin thjesht logon pas të cilës rreshtohen dhe pastaj i pari i kësaj logo të zgjedhi se kush do të hyjë në parlament. Por të zgjedhin realisht njeriun që do t’i përfaqësojë në parlament. Vettingu i politikanëve, listat e hapura, barazia e votës, votimi dhe numërimi elektronik, barazia e votës dhe vota për gjysmën e Shqipërisë jashtë Shqipërisë, janë një paketë e vetme e PD ku nuk ka asnjë rresht asnjë fjalë të mbrojmë interesat e ngushta partiake, por gjithçka është bërë me një synim madhor dhe kombëtar në mendje që është, të jemi në shërbim të qytetarëve dhe t’i kthejmë Shqipërisë një demokraci funksionuese, e t’i kthejmë një politikë me fytyrë njerëzore.” – u shpreh ai.

 

WhatsApp Image 2024 02 11 at 13.23.49 WhatsApp Image 2024 02 11 at 13.23.49 3 WhatsApp Image 2024 02 11 at 13.23.49 2 WhatsApp Image 2024 02 11 at 13.23.49 1

Artikulli paraprakBasha: Po u tregojmë shqiptarëve që nuk jemi kult apo klan, por parti politike bashkëkohore
Artikulli tjetër“Tek qytetarët nuk do vemi me propagandë dhe ulërima, por me fytyrë njerëzore”/ Basha: Gati programi dhe ekipi për t’ua paraqitur njerëzve