Dita Ndërkombëtare e Monumenteve Arkeologjike/ Taulanda Jupi: Përsëris thirrjen për të shpallur Muze Kombëtar “Kampin e të Burgosurve në Spaç” dhe ndërtimit të tij në Spaç

Në Ditën Ndërkombëtare të Monumenteve Arkeologjike, anëtarja e kryesisë së PD, Taulanda Jupi, ka përsëritur thirrjen për të shpallur Muze Kombëtar “Kampin e të Burgosurve në Spaç” dhe ndërtimit të tij në Spaç.

Më poshtë postimi i plotë:

Ruajtja, mbrojtja, zhvillimi i trashëgimisë kulturore të të gjitha formave, duhet të jetë një prioritet për ruajtjen e identitetit tonë kombëtar përballë një diversiteti kulturor global që gjallon e zhvillohet me shpejtësi, por edhe si një parakusht për një realitet social më tolerant e më gjithpërfshirës, për të cilin sot ka aq shumë nevojë shoqëria jonë.

Data 18 prill shënon Ditën Ndërkombëtare të Monumenteve dhe Parqeve Arkeologjike.

Trashëgimi kulturore janë thesare të çmuara që përfaqësojnë identitetin kulturor dhe dhe historik të një e një kombi, madhësia e të cilit nuk përcaktohet nga
përfshin monumente historike, objekte artistike, tradita të trashëgimisë.

Përzgjedhja e objekteve monumentale, të kulturës, të historisë, arkitekturës, etj. mënyra dhe planet e ruajtjes, zhvillimit dhe promovimit vendos trajektoren e së ardhmes së tyre identitare dhe gjithashtu konsensusin social për të kaluarën dhe të tashmen dhe të ardhmen.

Gjej rastin edhe një herë në Ditën Ndërkombëtare të Trashëgimisë Kulturore të përsëris dhe rikonfirmoj thirrjen për të shpallur Muze Kombëtar të “Kampi i Punës së Detyruar të Burgosurve Spaçit” dhe ndërtimit të tij në Spaç, si vendin ku jo vetëm vuajtën dënimin qindra mijra të dënuar politik, por në vendin simbol që dëshmon mbi regjimin komunist.

Artikulli paraprakDel dokumenti i pagesës/ Ilir Meta “spiun” 50 lekësh i Sigurimit të Shtetit
Artikulli tjetërBiden bën thirrje për miratim të shpejtë të ndihmës për Ukrainën e Izraelin: Ne qëndrojmë në krah të miqve tanë! S’do të lejojmë që Irani apo Rusia të kenë sukses