Në 8 vite, kthim mbrapa me ujësjellësat, Bushati: Miliarda të shpërdoruara, të vërtetën e ujit e tregojnë rubinetat

Helidon Bushati

Sipas propagandës së rilindjes është bërë për ujësjellësat në këto 8 vite, më shumë se gjithë qeveritë e marra bashkë.

Të vërtetën e tregojnë rubinetat.

Siç doli nga ngjarja dramatike në Krujë, ku qindra banorë u helmuan prej investimit elektoral të përuruar nga vetë Kryeministri.

Të dhënat tregojnë se në 8 vite kemi pasur kthim mbrapa. Në krahasim me 2013;

-Mbulimi infurnizimit me ujë është më i ulët

-Mbulimi i kostos totale dhe operative, më i ulët

-Efiçensa e stafit, më e ulët, edhe pse është rritur numri i të punësuarve kryesisht me militantë, patronazhistë, apo gazetarë të pushtetit

-Ndërkohë që arkëtimet janë rritur, shqiptarëve u janë marrë më shumë para çdo muaj!

-Borxhet e ujësjellesave ndaj OSHEE janë shtuar, janë debitorët më të medhenj!

-Janë investuar rreth 1.2 mld euro në 8 vite dhe rezulatati është ky; nga 11.5 orë furnizim në 2013, në 13.8 orë në 2020.

Miliadra për 2 orë më shumë ujë.

Pra më shumë para të marra nga xhepi i shqiptarëve, më shumë para të hedhura për investime, dhe kriza e ujit është thelluar.

Pyetja është: Ku kanë shkuar miliardat e ujësjellësve në vite?

ss 1

Artikulli paraprakBiznesmeni shtron rrugën në Peqin. Sula: Në 8 vite qeveria e oligarkëve nuk ka shtruar asnjë metër asfalt
Artikulli tjetërVokshi me gratë në Durrës: Nëse shëndeti i gruas nuk është i mirë, e gjithë familja nuk është e shëndetshme