“Po më shkelet e drejta njerëzore”, shqiptari hedh në gjyq qeverinë britanike

Një i ri shqiptar ka hapur një çështje gjyqësore kundër qeverisë britanike.

Sipas “Independent”, shqiptari thotë se atij iu mohua e drejta për të qëndruar në Britani për më shumë se një vit si rezultat i “politikës së fshehtë dhe të paligjshme”.

pretendon se mohimi i së drejtës për të qëndruar në Britaninë e Madhe shkeli të drejtat e tij njerëzore dhe ai kërkon dëmshpërblim. Një avokat që drejton ekipin ligjor të Home Office i tha gjyqtarit se çështja ishte “vonesa” dhe jo politika “sekrete”.

“Ky rast ka të bëjë me vonesë. Nuk bëhet fjalë për politika sekrete apo të pa publikuara”, – tha ai. Avokatët që përfaqësojnë azilkërkuesin shqiptar, i cili po mbështetet nga organizata “Asylum Aid”, i kanë thënë gjyqtarit se ka një “keqpërdorim serioz të pushtetit” në Britani.

“Ky pretendim ekspozon një keqpërdorim serioz të pushtetit”, i thanë avokatët Chris Buttler KC dhe Zoe Mçallum gjykatësit.

Artikulli paraprakÇështja Beleri/ Preç Zogaj: Ndërhyrja e Greqisë, akt jo miqësor ndaj Shqipërisë
Artikulli tjetërVetëm spektakle për diasporën!