Nga mandati i Olta Xhaçkës te influenca ruse, zbardhet rendi i seancës plenare për të enjten

Debate të forta priten këtë të enjte në seancën plenarë të Kuvendit të Shqipërisë teksa në rendin e ditës që vendosur projekt-vendimi për mandatin e deputetes socialiste Olta Xhaçka me propozim të Rithemelimit.

Me parlament shkon raporti i opozitës dhe mazhorancës, shumicës dhe pakicës.

Në seancën e 11 prillit shkon për votim edhe ngritja e Komisionit të Posaçëm për influencën ruse, ndryshe komisioni “Për të koordinuar dhe mbikëqyrur të gjitha veprimet institucionale për të luftuar dezinformimin dhe format e tjera të ndërhyrjes së huaj në proceset demokratike të vendit”.

Komisioni ka objekt të veprimtarisë së tij të nxisë identifikimin e ndërhyrjes së huaj në proceset demokratike përmes një sërë formash, duke përfshirë mediet dhe rrjetet sociale, mbështetjen financiare të aktorëve publikë dhe të shoqërisë civile.

Komisioni përbëhet nga 11 anëtarë, që përfaqësojnë të gjitha grupet parlamentare dhe drejtohet nga përfaqësuesi i shumicës parlamentare.

Artikulli paraprakNevoja urgjente për të mbrojtur qytetarët nga shitja e hiçit
Artikulli tjetërVendimi me detyrim-përcaktim i Gjykatës së Lartë për Berishën