Ja pse nuk duhet ta ndizni kurrë ngrohjen në dhomën e gjumit

Jo vetëm që krijon siklet dhe djersitje, por shumë humbasin përfitimet e shumta që mund të kenë nga të fjeturit në një dhomë të ftohtë.

Një temperaturë prej 18 gradë Celsius mund të nënkuptojë ndryshimin midis gjumit të keq dhe atij të qetë, vërejnë ekspertët.

Fjetja në një dhomë më të ftohtë na ndihmon të qëndrojmë të freskët dhe të dukemi më të rinj. Gjithashtu, temperatura më e ulët stimulon prodhimin e melatoninës. Është gjithashtu një antioksidues, që do të thotë se shërben si një hormon kundër plakjes.

Studimet tregojnë se disa forma të pagjumësisë lidhen në fakt me temperatura më të larta të trupit. Shumë njerëz me pagjumësi kanë vështirësi në rregullimin e temperaturës së trupit, duke kufizuar aftësinë për të humbur nxehtësinë.

Temperaturat më të larta do të thotë se trupi çliron më shumë hormone stresi – kortizol. Një dhomë më e ftohtë ndihmon në ruajtjen e niveleve të kortizolit, që do të thotë më pak stres dhe cilësi më të mirë të gjumit, shkruan KP.

Gjumi në një dhomë të ftohtë gjithashtu mund të zvogëlojë shanset për të zhvilluar sëmundje metabolike si diabeti. Gjithashtu përmirëson nivelin e hormonit të rritjes, i cili ndihmon në parandalimin e sëmundjeve të zemrës, depresionit dhe obezitetit. Melatonina e ngritur gjithashtu zvogëlon rrezikun e sëmundjes Alzheimer.

Një nga përfitimet e gjumit në një dhomë më të ftohtë është se parandalon infeksionet mykotike. Së fundi, gjumi në një dhomë të ftohtë mund të ketë një efekt qetësues, i cili ndihmon në luftimin e dhimbjes dhe inflamacionit, të cilat përndryshe mund të ndërpresin gjumin.

Exit mobile version