U zbulua nga “SKY ECC” duke drejtuar organizatën e kokainës nga Shqipëria, dënohet 12 vjet burg

Drejtuesi i një organizate aktive në shitjen e lëndëve narkotike u dënua të mërkurën nga gjykata penale e Liège në Belgjikë me 12 vjet burg.

Ndaj tij është urdhëruar edhe konfiskimi i 1.5 milionë eurove. Në këtë rrjet të shitjes së kokainës dhe kultivimit të kanabisit ishin përfshirë rreth 30 persona, kryesisht me kombësi shqiptare.

Hetimi i kryer në shërbimin e mesazheve të koduara “SKY ECC” zbuloi ekzistencën e një organizate kriminale të drejtuar nga Shqipëria dhe aktive në trafikun e drogës.

Tregtarët, të vendosur në Liège dhe Charleroi, porositën rregullisht kokainë nga një furnizues me bazë në rajonin e Antëerp. Atyre u ishin dorëzuar disa blloqe kokainë, me çmime rreth 32 mijë euro për kilogram.

Udhëheqësi dha udhëzimet e tij nga Shqipëria, rishiti mallrat e porositura te tregtarët vendas dhe dërgoi njerëzit e tij që të kujdeseshin për dërgimin. Disa nga blloqet e kokainës madje ishin varrosur në pyll për të shmangur dyshimet. Disa nga të pandehurit kishin diversifikuar aktivitetet e tyre duke zhvilluar kultura cannabis në Ombret, Jemeppe-sur-Meuse, Houffalize dhe Verviers.

Kreu i organizatës u dënua me 12 vite burg dhe iu konfiskuan 1.5 milionë euro. Togerët e tij u dënuan me nga 5 deri në 9 vjet burg. Anëtarët e grupit u dënuan me dënime nga 18 muaj deri në 3 vjet burgim. Gjithashtu u dhanë dy pafajësi, si dhe një dënim pune dhe një dënim me kusht për konsumatorët që kishin dhënë ndihmë modeste për organizatën, në këmbim të konsumit të tyre personal.

Artikulli paraprakPampuri: Lufta ndaj korrupsionit të nisë nga korrupsioni zgjedhor, Rama po bën hipokrizi
Artikulli tjetërDepresioni/ Ekspertët thonë pesë ndryshimet në sjellje që tregojnë se keni një problem