Thellohet skandali, dokumenti në Itali, si Valdrin Pjetri pranoi trafikimin e drogës dhe firmosi…

Thellohet edhe më tej skandali i dënimit nga Gjykata italiane e Firencës me burgim për trafikim droge tw Valdrin Pjetrit. Sekretari i Përgjithshëm i PD, Bardhi ka zbardhur edhe një tjetër document të ardhur nga drejtësia italiane sipas të cilit vetë Bardhi ka pranuar se ai është një trafikant droge, por edhe ka kërkuar përmes një marrëveshje, dënimin e tij të menjëhershëm sipas legjislacionit penal Italian.

Dokumentat e publikuara, si ai i dënimit për trafik droge dhe dokumenti tjetër për pranimin e fajësisë në Itali nga Valdrin Pjetri hedhin poshtë propagandën dhe avokatinë kriminale që Rama i ka bërë të emëruarit prej tij në krye të Bashkisë së Shkodrës.

Në të njëjtën kohë këto dokumenta dëshmojnë se koka e organizatës kriminale është Ramë, i cili megjithëse ka pasur informacion të plotë për dënimin në trafik droge të të emëruarit të tij nuk është tërhequr dhe vijon që të bëjë avokatinë e Pjetrit.

PD ka publikuar kartelën elektronike të të dhënave kriminale e nxjerrë nga sistemi i Kuesturës së Firences. [SHFAQEN DOKUMENTET E DËNIMIT SIPAS SISTEMIT TË KUESTURËS SË FIRENCES] Sipas këtij dokumenti zyrtar, rezulton se: Valdrin Luigj Pjetri, i datëlindjes 18 Shtator 1982, lindur në Shqipëri, është arrestuar në flagrancë, së bashku me shtetasin Altin Doda, në datë 27 Janar 2003 në Firence.

Më datë 28 Janar 2003, përpara gjykatës, Valdrin Pjetri ka pranuar kryerjen e krimit dhe fajësinë, duke nënshkruar marrëveshje për dënimin e tij të menjëhershëm sipas legjislacionit penal Italian. Ai është dënuar nga Gjykata e Firences, me vendimin e formës së prerë të datës 12 Qershor 2003, me 18 muaj burg dhe 1000 Euro gjobë, për veprën penale “shpërndarje, prodhim dhe trafikim i lëndëve narkotike dhe lëndëve të tjera të paligjshme psikotrope”, të kryer në bashkëpunim.

Për shkak të marrëveshjes së pranimit të fajësisë, gjykata ka urdhëruar pezullimin e dënimit. Më datë 3 Shkurt 2003 Vladrin Pjetrit i është revokuar leja e qëndrimit dhe më datë 4 Shkurt 2003 ndaj tij është marrë masa e dëbimit nga shteti Italian. Të gjitha këto të dhëna provojnë se Valdrin Pjetri është subjekt ndalimi për të ushtruar një funksion publik nga ligji i dekriminalizimit.

Sipas ligjit për dekriminalizimin nuk mund të kandidojnë dhe as të zgjidhen kryetarë bashkie, personat të cilët janë dënuar me burgim me vendim të formës së prerë, brenda apo jashtë territorit të Republikës së Shqipërisë, për: a) “Prodhimin shitjen dhe trafikimin e e narkotikëve”. b) Nuk mund të kandidojnë dhe as të zgjidhen kryetarë bashkie as personat që janë dëbuar nga territori i një shteti anëtar

foto poshte

Exit mobile version