“The Wall Street Journal” jehonë punës së Lulzim Bashës për masat kundër Putinit

Gazeta e madhe amerikane “The Wall Street Journal” i ka rezervuar një vend të posaçëm artikullit të Lulzim Bashës dhe Kongresmenit Republikan F. French Hill me titull “How to Make Russia Pay for Ukraine” (Si ta bëjmë Rusinë të paguajë për Ukrainën), ndërsa si nëntitull ka “Ligjvënësit në SHBA dhe në Evropë punojnë së bashku për të bllokuar dhe orientuar asetet e ngrira sovrane”.

Screenshot 20231219 140011 Opera Mini

Ndonëse në diskurin politik dhe mediatik në Shqipëri, Basha është sulmuar dhe anatemuar me të gjithë format dhe mënyrat e mundshme, përzgjedhja e tij nga Këshilli i Evropës si Reporter i parë për çështjen e ngrirjes dhe orientimit të aseteve ruse dhe dhënia akses kaq të madhe në mediat amerikane, është tregues i asaj që Basha nga SHBA dhe Evropa shihet si një partner i besueshëm dhe i nevojshëm, pavarësisht sulmeve të ulta dhe të sponsorizuara që i bëhen nga politikanë dhe media të lidhura me ta.

Konfirmimi i punës së Bashës mes SHBA dhe BE është intelekutori që bën bashkë SHBA dhe BE kundër Vladimir Putinit.

Duhet të sjellim në vëmendje se Lulzim Basha u zgjodh Reporter me votë unanime nga Këshilli i Evropës.

Artikulli paraprakVrasja në burgun e Peqinit, polici zbulon dinamikën e ngjarjes, dëshmia: Ja kur e kuptova se Mjacaj kishte qëlluar me armë Lleshin
Artikulli tjetërSI TA BËJMË RUSINË TË PAGUAJË PËR UKRAINËN