Tabaku: Ligji për pastrimin e parave nuk godet thelbin e problemit, janë ndryshime estetike 

Gjatë mbledhjes së komisionit të integrimit kryetarja e komisionit Jorida Tabaku u shpreh se ndryshimet në fjalë nuk prekin thelbin e problemit.

“Lufta kundër Pastrimit të Parave është një nga pikat që Shqipëria duhet të përmbushë për konferencën e parë ndërqeveritare. Mirëpo unë kam parë me kohë që një luftë e tillë është fiktive.”

Ajo u shpreh se në kohën kur ishte nënkryetare e komisionit të ekonomisë dhe financave ka kërkuar informacion për pastrimin e parave. Tabaku u shpreh se qeveria nuk ka pasur si qëllim luftën reale dhe se fakteqësisht disa nga pikat e këtij ligji nuk janë konform dhe standart Acquis.

Ne jemi opozitë, u shpreh Tabaku, nuk jemi qeveri dhe vullnetin tonë nuk mund tia kalojmë qeverisë. I takon asaj të ketë vullnet për të luftuar pastrimin e parave.

Artikulli paraprakPD prezanton planin e hetimit për masakrën zgjedhore. Do të thirren dëshmitarë drejtuesit e lartë të qeverisë, SPAK dhe Bashkisë
Artikulli tjetërBenzema dënohet me burg dhe gjobitet për shantazh