Prokuroria italiane jep pretencën për grupin kriminal të Dritan Rexhepit, 6-20 vite burg për 21 anëtarët

Prokuroria Italiane jep pretencën për anëtarët e organizatës kriminale shqiptare të drejtuar nga Dritan Rexhepi. Prokuroria italiane kërkon 20 vjet burg për Dritan Rexhepin si drejtues i grupit dhe konfiskimin e sendeve të sekuestruara si dhe ndalimin e hyrjes në Itali.

Rexhepi, është cilësuar si një nga trafikantët më të rrezikshëm në Amerikën e Jugut dhe si personi që me anë të lidhjeve të tij, mbushi pjesën më të madhe të Evropës me drogë. Sipas medias, trafikanti shqiptar e porosiste drogën në Kolumbi dhe nga andej, e fshihte dhe e transportonte në kontejnerë derisa mbërrinte në vende Evropiane, kryesisht, Itali, Belgjikë dhe Holandë.

Po kështu Prokuroria kërkon 18 vite burg për Gerti Markun dhe 19 vjet burg për Edmond Markun 19 vjet burg; përjashtim të përhershëm nga funksionet publike, konfiskim të çdo sendi të sekuestruar, dëbim nga shteti pasi të jetë kryer dënimi.

Arian Shqau, 12 vjet burgim; përjashtim të përhershëm nga funksionet publike, konfiskim të çdo sendi të sekuestruar, përjashtim nga shteti pasi të jetë kryer dënimi.

 

 

Burreli, 6 vjet burgim, përjashtim të përhershëm nga detyrat publike, konfiskim të çdo sendi të sekuestruar, përjashtim nga shteti pasi të jetë kryer dënimi.

Lek Colaj, 11 vjet burgim, përjashtime të përhershme nga funksionet publike, konfiskim të asaj që mund të sekuestrohet, dëbim nga territori i shtetit pasi të jetë kryer dënimi.

Rexhino Ibrahimi, 11 vjet burgim. Me përjashtim të përhershëm nga detyra publike, konfiskim të çdo sendi të sekuestruar, përjashtim nga shteti pasi të jetë kryer dënimi.

Roland Koleci, 10 vjet burgim, përjashtim të përhershëm nga detyra publike, konfiskim të çdo sendi të sekuestruar, përjashtim nga shteti pasi të jetë kryer dënimi.

Vladimir Lesaj, 7 vjet burgim, përjashtim të përhershëm nga detyra publike, konfiskim të çdo sendi të sekuestruar, përjashtim nga shteti pasi të jetë kryer dënimi.

Gjergji Lesaj 7 vjet burgim, përjashtim të përhershëm nga detyra publike, konfiskim të çdo sendi të sekuestruar, përjashtim nga shteti pasi të jetë kryer dënimi.

Dritan Rexhepi, alias Dimho, Ali, Julio Cesar, Jose, Bugatti, i quajtur Angel Richiesta, me rolin e kreut, organizatorit, drejtorit, 20 vjet burgim, përjashtim të përhershëm nga detyra publike, konfiskim të çdo sendi të sekuestruar, përjashtim nga shteti pasi të jetë kryer dënimi.

Jorin Llambro, i quajtur “i verbëri”, me rolin e shefit drejtues 14 vjet burgim. Me përjashtim të përhershëm nga detyra publike, konfiskim të çdo sendi të sekuestruar, përjashtim nga shteti pasi të jetë kryer dënimi.

Klejdi Abazaj, i njohur ndryshe si Mishi, 12 vjet burgim. Me përjashtim të përhershëm nga detyra publike, konfiskim të çdo sendi të sekuestruar, dëbim nga territori i shtetit pasi të jetë kryer dënimi.

Elvis Jaupaj, 6 vjet burgim, me përjashtim të përhershëm nga detyra publike, konfiskim të çdo sendi të sekuestruar, përjashtim nga shteti pasi të jetë kryer dënimi.

Edmond Durmishaj, 8 vjet burgim . Me përjashtim të përhershëm nga detyra publike, konfiskim të çdo sendi të sekuestruar, përjashtim nga shteti pasi të jetë kryer dënimi.

Alban/ Albi Imeraj, 6 vjet burgim. Me përjashtim të përhershëm nga detyra publike, konfiskim të çdo sendi të sekuestruar, përjashtim nga shteti pasi të jetë kryer dënimi.

Eljon Beqiri,16 vjet burgim. Me përjashtim të përhershëm nga detyra publike, konfiskim të çdo sendi të sekuestruar, përjashtim nga shteti pasi të jetë kryer dënimi.

Jashar Gllava, i quajtur “Sharri” ose “Qa”, 9 vjet burgim. Me skualifikim të përhershëm nga postet publike, konfiskim të çdo sendi të sekuestruar, dëbimi nga shteti pasi të jetë kryer dënimi.

Antal Robert Varga, pseudonimi [Robert Varga] dhe [R.V.], 9 vjet burg.

Me përjashtim të përhershëm nga detyra publike, konfiskim të çdo sendi të sekuestruar, përjashtim nga shteti pasi të jetë kryer dënimi.

Alban Memetaj, 16 vjet burgim, me rolin e drejtuesit. Me përjashtim të përhershëm nga funksionet publike, konfiskim të sendeve të sekuestruar, dëbim nga territori i shtetit pasi të jetë kryer dënimi.

Sokol Memetaj, i njohur si “Paolo”, 10 vjet burgim me rol drejtues. Me përjashtim të përhershëm nga detyra publike, konfiskim të çdo sendi të sekuestruar, përjashtim nga shteti pasi të jetë kryer dënimi.

Gentian Manaj, 9 vjet burgim. Me përjashtim të përhershëm nga detyra publike, konfiskim të çdo sendi të sekuestruar, dëbim nga territori i shtetit pasi të jetë kryer dënimi.

Exit mobile version