Përse duhet të pini kafe përpara stërvitjes

Para se të mblidhni energji për të shkuar në palestër shumicën e mëngjeseve, një filxhan kafe është një domosdoshmëri.

Hulumtimet e reja sugjerojnë se pirja e kafesë para stërvitjes mund të ndihmojë në humbjen e kilogramëve më shpejt dhe për të mbajtur larg dhimbjen e muskujve!

Një rishikim i kohëve të fundit i studimeve të botuar në Journal of the International Society of Sports Nutrition shqyrtoi se si kafeina mund të përmirësojë performancën fizike gjatë ushtrimeve.

Ndërsa studiuesit pranojnë se pijet energjike para stërvitjes dhe baret me kafeinë po bëhen të njohura, kafeja priret të jetë burimi kryesor i kafeinës për shumicën e njerëzve.

Ata theksuan se kafeja përmban një sasi të lartë të një antioksidanti të quajtur acid klorogjenik. Falë këtij antioksidanti, pirja e vetëm 300 mililitra kafe para stërvitjes është treguar se redukton inflamacionin dhe stresin oksidativ në trup. Acidi klorogjenik në kafe ishte gjithashtu i lidhur me stabilizimin e humorit gjatë gjithë periudhës së stërvitjes.

Së bashku me këtë antioksidant , studiuesit vunë re se përmbajtja e fortë e kafeinës së kafesë mbart disa përfitime që përmirësojnë stërvitjen. Kafeina shkakton oksidimin e acidit yndyror (FFA), i cili në thelb është shkalla që trupi juaj djeg yndyrën.

Pas konsumimit të kafeinës, ata pretendojnë se një person mund të përjetojë deri në 29 për qind përmirësim në performancën e ushtrimeve në lidhje me FFA.

Exit mobile version