Pa zgjedhje të lira dera e Shqipërisë në Europë do të ngelet e mbyllur

Ne Tahir Bara dhe Elvis Bara, qytetarë të Tiranës, shtetas të Republikës së Shqipërisë jemi babë e bir dhe dëshirojmë që nëpërmjet këtij prononcimi të shprehim qëndrimin tonë lidhur me situatën që po kalon vendi në prag të mbajtjeve së zgjedhjeve parlamentare në 25 Prill.
Situata është më e rënduar se sa në kohën kur ne të dy u detyruam të largoheshim nga Shqipëria për motive politike për shkak të angazhimit dhe mbështëtjes që unë Tahir Bara dhe Elvis Bara vazhdojmë të japim për Partinë Demokratike të Shqiperisë.

Qeveria Socialiste dhe lideri i Partisë Socialiste, Edi Rama vazhdojnë të qeverisin Shqipërinë pa opozitën dhe qeverisja qëndrore dhe lokale vazhdon të ngelet pa pjesmarrjen e opozitës për arsye se Partia Socialiste dhe qeverisja e saj dështuan që të siguronin një atmosferë demokratike për opozitën mbi të gjitha dominimin e mbështetëse të PS nga bandat kriminale që vodhën zgjedhjet në 25 Qershor 2017, banda e Shijakut dhe banda e Dibrës.

Dështuan në sigurimin e standarteve për mbajtjen e zgjedhjeve të lira dhe demokratike. Në rast se ka ndonjë përmirësim kjo i detyrohet presionit të faktorit ndërkombëtar, por e vërteta është se dera e Shqipërisë për Europën vazhdon të ngelet e mbyllur përderisa Shqipëria nuk siguron zgjedhje të lira dhe demokratike dhe derisa të ketë një reformë kuptimplotë në sistemin e drejtësisë. Policia dhe drejtësia në Shqipëri vazhdojnë të shërbejnë me zell të madh masterave të Partisë Socialiste.

Unë Elvisi kam qenë viktimë e dhunës policore për motive politike si unë Elvisi dhe Tahiri kemi vuajtur kërcënime dhe sulme fizike që sollën largimin tonë të detyruar nga Shqipëria për të shpëtuar jetët tona por jo fundin e problemeve tona pasi familja jonë në Shqipëri vazhdon të jetë e kërcënuar, siç ishte rasti i sulmit ndaj bashkëshortes time në 25 Nëntor 2020. Ne shpresojmë që Shqipëria ka përpara një shans historik për t’i dhënë fund njëherë e mirë Qeverisjes së korruptuar dhe të kalbur 8 vjeçare të PS. Për t’i dhënë fund pandëshkueshmërisë dhe krimit politik në mbështetje dhe nga pjestarë të policisë të cilët më dhunuan vazhdojnë të jenë pjesë e strukturave të policisë.

Shpresa jonë ngelet që një fitore e opozitës në Shqipëri të realizojë një polici Demokratike që rrespekton lirinë e shprehjes dhe jo që shkel atë. Po ashtu ne dëshirojmë që PD-ja të mos përsërisë gabimet që ka bërë në të kaluarën të bashkojë opozitën të vendosë një program të besueshëm para elektoratit dhe t’i japë shpresë shqipetarëve dhe të rinjve se është e aftë dhe I ka kapacitet Intelektuale të bëjë një qeverisje ndryshe nga PS-ja, me demokraci dhe zgjedhje të lira nën sundimin e ligjit dhe pa polici politike me konkurencë të lirë dhe tregun e lirë pa korrupsion dhe kërcënime politike.

Një qeverisja nga Partia Demokratike si ajo e Partise Socialiste do të ishte një shkatërrim për vendin dhe fundi I Partise Demokratike.

Tahir Bara
Elvis Bara

Artikulli paraprakFlamur Hoxha nga Kukësi: Këtë pushtet të kalbur nuk e shpëton dot asnjë presion për blerje vote
Artikulli tjetërBasha ngre në këmbë Librazhdin: Kudo ndihet etja për ndryshim. Këtu edhe më shumë!