“Nuk iu përgjigj pyetjeve në komision, u largua”, PD: Padi për kryebashkiaken Sako, çoi Durrësin në katastrofë mjedisore

Partia Demokratike ka deklaruar se do të depozitojë padi penale për kryebashkiaken e Durrësit, Emirjana Sako. Sipas PD-së, Sako refuzoi të përgjigjej në komision Hetimor për inceneratorët.Në një dalje publike për mediat, deputetja e PD-së, Ina Zhupa theksoi se Sako nuk pranoi t’i përgjigjej pyetjeve të komisionit, duke u larguar nga mbledhja ku ishte thirrur për të dëshmuar.Sipas PD-së, Sako e çoi Durrësin në katastrofe mjedisore, duke favorizuar sipas tyre inceneratorin.Zhupa tha se pas mbylljes se Porto Romanos nuk u mor asnjë masë për pastrimin e qytetit.

 

PD ka nisur denoncimin e kesaj afere prej vitesh. Komisioni i Inceneratoreve vërtetoi ate qe ka thënë PD, qe qeveria “Rama” vodhi 430 mln euro. Ne fund te konferencës do dorëzojmë padi penale ne SPAK.Sot do shpjegoj skemën korruptive, mafioze te mbetjeve ne qytetit te Durrësit qe ka përgjegjës direkt znj.Emiriana Sako, pjese e kësaj skeme kriminale eshte edhe z.Alqi Bllako qe është gjithashtu edhe ne këtë skeme te mbetjeve te qytetit të Durre3sit. Znj.Sako u paraqit ne komisionin hetimor per inceneratoret dhe nuk arriti dot qe ti përgjigjej pyetjeve te komisionit dhe u largua pa dhene përgjigjet, qe kishin nevojat qytetarët e Durrësit dhe gjithë shqiptareve. Sigurosht qe edhe refuzimi per t’iu përgjigjur pyetje edhe kjo është pjese e padisë penale. Skema mafioze e menaxhimit te mbetjeve ne qytetin e Durr3esit ka nisur ne datën 10.07.2018 me vendim numër 537 te Këshilli Bashkiak te Durrësit, i cili i drejtohej Komitetit te AKUM PER shpalljen e gjendjes se emergjencës dhe gjetjen e zgjidhjes per sa i përket mbetjeve me qytetin e Durresit.

 

10.07.2018 ku ishte evidentuar dhe me pas mbyllja e Porto Romanos dhe nevojës per te depozituar mbetjet e qytetit te Durresit ne nje qytet tjeter, deri në 10.06.2019, nuk është bere asgjë. nje vit e gjysem qe Emiriano Sako me veprimet dhe mosveprimet e saj, ka çuar Durresin drejt nje katastrofe mejdisore, duke mirë menduar qe kjo t’i shërbejë aferës se inceneratoreve.”, tha Zhupa.

Exit mobile version