Nesër ora 17.00 protestë para Kryeministrisë, Rama në panik s’jep leje, Meta: Hajdeni tek unë

Nesër në orën 17.00 qytetarët të organizuar në rrjetet sociale nga një përfaqësi emigrantësh do të protestojnë në orën 17.00 përpara Kryeministrisë megjithëse ministria e Brendshme nuk ka dhënë leje për protestën. Organizatorët thanë se ata do të protestojnë pavarësisht pengesave nga qeveria. Rama është rrethuar nga protestat dhe kjo duket ka bërë që ata ta lenë nervat dhe të mos lejojë protestat, ndërkohë që ligji thotë se protestuesit vetëm duhet të njoftojnë policinë, por jot ë marrin leje prej tyre.
Në lidhje me protestën e emigrantëve që jetojnë jashtë vendit njoftuar për t’u mbajtur në datë 28 dhjetor dhe refuzimit të lejes nga policia për të protestuar, Presidenti Meta u përgjigj se: “shqiptarët kanë protestuar edhe në diktaturë, pavarësisht nga kostot e tmerrshme që kanë paguar. Nuk besoj që një gjë e tille te këtë ndodhur por edhe nëse ka ndodhur janë të ftuar të gjithë emigrantet të protestojnë brenda oborrit të Presidencës”.
Pyetje: Zoti President, vendimet e fundit të Këshillit të Ministrave a mendoni se i kanë zgjidhur problemet e arsimit të lartë? Aq më tepër, protestat e studentëve?

Presidenti Meta: Besoj së është shpërdoruar mjaft kohë dhe energji tepër e dobishme për t’i dhënë një zgjidhje të besueshme dhe afatgjatë problemeve të arsimit të lartë dhe të studentëve, në mënyrë të veçantë. Unë do të mbështesja çdo reflektim të sinqertë, të thelluar, të qëndrueshëm e konstruktiv në këtë drejtim.
Pyetje: Që do të thotë se është zgjidhur problemi, pra?
Presidenti Meta: Që do të thotë se problemi zgjidhet vetëm në këtë mënyrë. Pra, përmes një dialogu të sinqertë, jo provokues, jo ndarës, jo intimidues, dhe përmes një bashkëpunimi të besueshëm dhe konstruktiv.
Pyetje: Zoti President, shqiptarët që jetojnë në diasporë dhe në vende të ndryshme të botës, kanë caktuar datën 28 për mbajtjen e një proteste. Ju, si garant i Kushtetutës, jeni informuar që Policia e Tiranës e ka refuzuar të drejtën për një protestë, ndërkohë që kjo është një e drejtë e përcaktuar dhe e garantuar nga Kushtetuta?
Presidenti Meta: Shqiptarët kanë protestuar edhe në diktaturë, pavarësisht nga kostot e tmerrshme që kanë paguar. Nuk besoj se një gjë e tillë të ketë ndodhur, por ja e zëmë, se një e tillë mund të ketë ndodhur, janë të ftuar të gjithë emigrantët të protestojnë në oborrin e Presidencës.

Artikulli paraprakKatër organizata ndërkombëtare paralajmërojnë Ramën për ligjin e shpifjes
Artikulli tjetërRaporti i fortë europian për Ramën: Po pastron paratë dhe financon terrorizmin me drogën e korrupsionin