Ndërron jetë Dom Gjergj Simoni, ndër meshtarët e parë që u shugurua nga Vatikani

Ka ndërruar jetë në moshën 89 vjeçare, Dom Gjergj Nikolli, famulltari i Bregut të Bunës. Nikolli lindfi në vitin 1933 dhe njihet edhe për shkak të arrestimit të tij në kohën e komunizmit pasi filloi lufta ndaj fesë. Së bashku me vëllain e tij, Zefin morën mësimet e para për fenë katolike nga Dom Mark Harapi dhe dhe Padër Aleks Baqli. Për shkak të diktaturës komuniste, ai u caktua në mënyrë të fshehtë meshtar në Arqipeshkvinë e Shkodrës. Bir i një familjeje të varfër, me shumë sakrifica iu përkushtua shkollimit dhe thirrjes për t’u bërë prift. U shugurua më 9 shkurt 1961. U arrestua më 1967 në kohën e Revolucionit Kulturor dhe shpallje së Shqipërisë shtet ateist, u burgos në Spaç

Ai ishte ndër meshtarët e parë që u shugurua nga Vatikani. Në kohën e pluralizmit, ai botoi shumë vepra. “Dritat në errësirë” është një ndër librat e shkruajtur nga Dom Gjegj Nikolli