Ndahet nga jeta stilistja e njohur e modës, Mary Quant.

10th November 1964: Clothes designer Mary Quant, one of the leading lights of the British fashion scene in the 1960's, having her hair cut by another fashion icon, hairdresser Vidal Sassoon. (Photo by Ronald Dumont/Daily Express/Hulton Archive/Getty Images)

Perandorisë Britanike duke u futur në Sallën e Famës së Modës.

Krijimet e saj shkuan përtej kufijve të ngushtë të Mbretërisë së Bashkuar dhe gjetën një reagim të madh në SHBA dhe Japoni.
Gjatë viteve 1970 dhe 1980, ajo u fokusua në produktet shtëpiake dhe produktet e bukurisë.

Ajo ishte e martuar me Alexander Plunkett Green dhe kishin një djalë. Burri i saj vdiq në vitin 1990 dhe ajo jetonte në shtëpinë e saj në Surrey.
Në dhjetor 2014, ajo u bë Damë, një titull nderi i kalorësisë për gratë.

Exit mobile version