Mike Pence tërhiqet nga gara presidenciale e vitit 2024, pezullon fushatën: Nuk është koha ime

ANKENY, IOWA - JUNE 07: Former Vice President Mike Pence speaks to supporters as he formally announces his intention to seek the Republican nomination for president on June 07, 2023 in Ankeny, Iowa. Pence will meet with voters tonight during a town hall, then meet with diners at a couple of locations near Des Moines tomorrow before moving the campaign to New Hampshire. (Photo by Scott Olson/Getty Images)

Ish-zëvendëspresidenti amerikan, Mike Pence është tërhequr nga gara presidenciale e vitit 2024.

Ai e bëri njoftimin në Koalicionin Republikan Hebre në Las Vegas sot.

“Pas shumë lutjesh dhe diskutimesh, kam vendosur të pezulloj fushatën time për president, duke hyrë në fuqi menjëherë”, tha ai.

“Unë kurrë nuk do të largohem nga lufta për vlerat konservatore dhe nuk do të ndalem kurrë së luftuari për të zgjedhur liderët parimorë republikanë në çdo zyrë në vend, prandaj më ndihmo Zoti.”

Pence bëhet kandidati i parë i madh që largohet nga një garë e dominuar nga ish-shefi i tij Donald Trump, i cili u kthye në zëvendëspresidentin e tij pasi humbi zgjedhjet e 2020 nga Joe Biden.

Marrëdhënia e tyre u përkeqësua pasi Trump u bind se Pence kishte disi fuqinë për të përmbysur rezultatet, gjë që nuk është diçka që një zëvendëspresident mund ta bënte.

Ndërsa Pence refuzoi të vepronte sipas skemës, ai tërhoqi zemërimin e Trump dhe u hodh nga mbështetësit e ish-presidentit si tradhtar.

Gjatë fushatës së tij, Pence nuk arriti të tërheqë votues të mjaftueshëm kundër Trump nga partia për të mbështetur një kandidaturë që mbeti në shifra të ulëta në sondazhet e opinionit.

Trump, ndërkohë, ka ndërtuar një nga kryesimet më të mëdha të sondazheve të opinionit në historinë elektorale të SHBA.

Sipas sondazheve, shumica e votuesve republikanë kanë përqafuar, ose nuk i interesojnë, gënjeshtrat e ish-presidentit se zgjedhjet e vitit 2020 ishin vjedhur.

Ndërsa Pence nuk e mbështeti një kandidat tjetër në fjalimin e tij të shtunën, ai mund të ketë marrë një goditje ndaj Trump kur ai u bëri thirrje amerikanëve të zgjidhnin dikë që mund të udhëheqë me “civilitet”.

Exit mobile version