Ku po flenë turistët në Shqipëri? Vetëm 22% zgjodhën hotelet

Vetëm 11,5% e të huajve që vizituan Shqipërinë për pushime në fillimvit zgjodhën të pushojnë të paktën 1 natë në strukturat tona akomoduese. Nga 480.539 të huaj që hynë në territorin shqiptar, vetëm 55.163 prej tyre fjetën në një bujtinë, hotel, apo apartament me qira.

Por, ku po flenë turistët? Hapësirat për kampingje, parqe, çadra ose rulota argëtimi u përdorën vetëm nga 70 turistë gjithsej.

Duket se interesi i të huajve tranzit për të vizituar vendin ka qenë më i lartë në këtë periudhë të vitit sesa turistët që qëndrojnë për më shumë se 1 ditë në Shqipëri.

Akomodimi në strukturat shqiptare i turistëve vendas, por edhe të huaj, sipas Institutit të Statistikave u rrit me 53,2% në muajin shkurt. Duke u ndalur tek qytetet, Tirana dhe Durrësi ishin dhe më të frekuentuarat, të cilat krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë regjistruan një rritje me 67,3%.

Sa i takon shtetësisë, shqiptarët e Kosovës mbeten më besnikët. I lartë ka qenë numri i turistëve nga Italia, Anglia, Gjermania e Greqia.

Exit mobile version