Kreu i këshilltarëve të PD në bashkisë Vlorë, Gjergji Nika, kërkon ngritjen e një Komisioni për shkarkimet e punonjësve në UKV

Kreu i Grupit të Partisë Demokratike në Këshillin Bashkiak të Vlorës, Gjergji Nika, ka depozituar ditën e sotme një projektvendim për ngritjen e një Komisioni të Përkohshëm për kontrollin e zbatimit të ligjshmërisë nga shoqëria rajonale e UKV. Në propozim thuhet se kontrolli të jetë për një periudhë të caktuar dhe në focus të ketë largimin nga puna e punonjësve dhe dëmi financiar ankimim në gjykatë dhe kanë fituar gjyqin.

Postimi i plotë i degës së PD, Vlorë:

Ditën e sotme Kryetari i Grupit të Partisë Demokratike Z. Gjergji Nika ka depozituar ne Keshillin Bashkiak per mbledhjen e ditës së mërkurë Projekvendimin per ngritjen e Komisionit te Perkoheshem.
Si me poshte në Projektvendimi propozon:
1. Të miratojë krijimin e Komisionit të Përkohshëm për kontrollin e zbatimit të ligjshmërisë nga “Shoqëria Rajonale e Ujësjellës Kanalizime, Vlorë Sha”.
2. Komisionit të Përkohshëm të përbëhet nga 7 anëtarë, nga të cilët 4 anëtarë nga grupi i shumicës dhe 3 anëtarë nga grupet e pakicës në Këshillin e Bashkisë, kryetari i komisionit të jetë nga grupi i pakicës. Emrat e anëtarëve propozohen nga grupet respektive dhe miratohen nga Këshilli i Bashkisë. Kohezgjatja e Komisionit do te jete 60 dite duke filluar nga data 3 Qershor 2024.
3. Objekti i punës së Komisionit të Përkohshëm është: kontrolli i zbatimit të ligjshmërisë për periudhën 01.06.2023 – 25.05.2024, nga “Shoqëria Rajonale e Ujësjellës Kanalizime Vlorë, me fokus të veçantë:
a. Shkarkimet dhe largimet nga punë të punonjësve, gjithashtu numri i punonjesve qe kane hapur gjyq per vjetersine ne pune.
b. Numri i ish-punonjësve të pushuar ,dhe punonjesve qe jane ne detyre kanë bër ankimim në gjykatë dhe kanë fituar gjyqin.
c. Cila është vlera e dëmit financiar të shkaktuar nga pushimet/largimet e padrejta nga puna, dhe vjetersise ne pune.
d. Problematika të tjera financiare ne lidhje me Bashkine Vlore.
4. Për zbatimin e këtij Vendimi ngarkohet Kryetari, Administrata e Bashkisë Vlorë, Shoqëria Rajonale e Ujësjellës Kanalizime Vlorë, dhe Komisioni i Përkohshëm i Këshillit të Bashkisë.
5. Ky vendim hyn në fuqi sipas Ligjit nr. 139, datë 17.12.2015 “Për vetëqeverisjen vendore”.

FB IMG 1716918308017

FB IMG 1716918309943

FB IMG 1716918311857

FB IMG 1716918313652

FB IMG 1716918316576

Artikulli paraprakKosto e komunikimit për shqiptarët u rrit vitin e kaluar
Artikulli tjetër“Shqipëria i ka të gjitha mundësitë, por jo qeverisjen për njerëzit”, Basha: PD ka gati planin për zhvillimit ekonomik dhe punësimin