Kolegji i bindet Ramës, rrëzon kërkesën e PD për pavlefshmërinë e zgjedhjeve në Tiranë

Kolegji Zgjedhor ka hedhur poshtë kërkesën e Partisë Demokratike dhe të kandidatit të Vetëvendosjes, Boiken Abazi, për pavlefshmëri zgjedhore në qarkun Tiranë. Kolegji e ka argumentuar si të pabazuar në prova.

Boiken Abazi ishte kandidat i qarkut të Tiranës për Lëvizjen Vetvendosje më 25 Prilli. Ai mori 2993 vota, të pamjaftueshme për një post në Kuvend.

Më herët Kolegji rrëzoi kërkesën e PD dhe Aleancës për Ndryshim për përjashtimin e 7 gjyqtarëve të Kolegjit, nga gjykimi i padive të paraqitura nga PD dhe Aleanca për Ndryshim”. Sipas Kolegjit,  pretendimet e PD se 7 anëtarët e Kolegjit j nuk garantojnë paanshmëri në gjykim, janë të pabazuara.