Do të zgjasë 4 minuta/ Kur pritet të ndodhë eklipsi total diellor dhe kush mund ta shohë?

Një eklips total diellor do të përshkojë Amerikën e Veriut me 8 prill të këtij viti duke kaluar mbi Meksikë, SHBA dhe Kanada.

 

Kohëzgjatja pritet të jetë 4 minuta e 27 sekonda, pothuajse sa dyfishi i eklipsit të madh amerikan të 21 gushtit të vitit 2017.

Bëhet e ditur se në SHBA, kjo ngjarje do të fillojë në Teksas në orën 13:27 dhe do të përfundojë në Maine në 15:35, shkruajnë mediat e huaja.

Brenda këtyre territoreve jetojnë mbi 30 milionë njerëz të cilët lehtësisht mund të dëshmojnë këtë ngjarje, ndërsa miliona të tjerë pritet të udhëtojnë duke shkaktuar një “bum” në trafik.

Një eklips total diellor ndodh kur Hëna kalon midis Diellit dhe Tokës, duke bllokuar plotësisht një pjesë të yllit tonë.

Exit mobile version