“Dallgët e mëdha mbuluan varka dhe skafe”/ Parandaloni të papriturat dhe mbroni financat tuaja me sigurimin në SIGAL UNIQA

Moti ka gjithmonë të papritura dhe kapriço dhe ndonjëherë shkakton edhe dëme njerëzore dhe materiale.

Përveç dëmeve në zonat e banuara, ata që i vuajnë më shumë këto pasoja janë ata që punojnë në det.

Trageti i linjës Brindisi-Vlorë u ankorua me disa orë vonesë pasi si pasojë e dallgëve të mëdha dhe erës së fortë ka këputur litarët dhe ka dalë sërish në det të hapur, e më tej ka qendruar në ishullin e Sazanit.

29 pasagjerë kanë pritur më shumë se 6 orë në det të hapur, ndërsa është pritur përmirësimi i kushteve atmosferike, për të bërë të mundur ankorimin e tragetit në Portin e Vlorës.

Nga ana tjetër, peshkatarët në Rradhimë u përballën ditën e djeshme me një situatë të pazakontë, teksa dallgët e mëdha mbushën me ujë varkat e tyre të peshkimit.

Ata luftuan me erën e fortë dhe dallgët që arrinin 6-7 ballë e që mbuluan varka, skafe e gomone.

Skafet që përdoren gjatë verës për të transportuar pushuesit rrezikonin të përplaseshin me shkëmbinjtë.

Sipas peshkatarëve, janë mbytur disa varka të vogla, ndërsa shprehen të shqetësuar pasi nëse situata përsëritet, koston për ta do ishin shumë të larta.

Por zgjidhjen për këto situata e gjeni te SIGAL UNIQA Group Austria.

Për të garantuar vazhdimësinë e biznesit, për të shmangur humbjet financiare nga rreziqe të papritura, sigurimi mjeteve lundruese pranë SIGAL UNIQA Group Austria është një domosdoshmëri.

Çfarë ofron për këto situata SIGAL UNIQA?

Sigurimi HULL (KASKO) Marine, i cili mbulon me sigurim çdo rrezik të siguruar, pavarësisht kush është fajtori

Rreziqet që mbulon ky sigurim: Rreziqet e detit ose ujrave të lundrueshëm, rënia në cektinë, zjarri, shpërthimi, vjedhja me dhunë nga persona jashtë anijes, hedhja e ngarkesës në det, pirateria, përplasja me mjete të tjera.  Tërmeti, vullkani, neglizhenca e kapitenit, rënie e pjesëve të objekteve fluturuese, avaria e përgjithshme.

Mos harroni! SIGAL UNIQA Group Austria është e vetmja kompani sigurimi në Shqipëri, me nje Departament te dedikuar per sigurimin e Marines mbeshtetur dhe nga konsulenca e Departamentit te Marines Uniqa Viene me me shume se 40 kompani ne 18 shtete.

SIGAL UNIQA ofron shërbim të plotë dhe kompleks, Hull & Machinery dhe Pergjegjesis ndaj Paleve te treta  në sigurimet e marinës, përmes Brokerit të Lloyd’s.

Për më shumë informacion mbi produktet e SIGAL UNIQA Group Austria në Sigurimet e Marinës, klikoni në: https://sigal.com.al/marina/

Ose shkruani në numrin WhatsApp: +355 68 606 2829

Mendo sigurimin nga rreziqet në det vetëm me kompaninë më të madhe të sigurimeve në Shqipëri dhe rajon, SIGAL UNIQA Group Austria…

Exit mobile version