Armë bërthamore në Poloni? Varshava shpreh gatishmërinë për të mbajtur municionet e SHBA

Polonia është e hapur për të mbajtur armë bërthamore amerikane në mes të përplasjes me Rusinë për Ukrainën, ka thënë presidenti Andrzej Duda.

Në një intervistë me të përditshmen polake Fakt të hënën, lideri polak pranoi se çështja e sjelljes së armëve bërthamore amerikane në vendin e tij, shumë më afër territorit rus, “ka qenë një temë e bisedimeve polako-amerikane për disa kohë”. SHBA aktualisht ka armë bërthamore të stacionuara në pesë anëtarë të NATO-s: Belgjikë, Gjermani, Itali, Holandë dhe Turqi.

“Unë kam folur tashmë për këtë disa herë,” vazhdoi Duda. “Më duhet të pranoj se kur u pyeta për këtë, unë deklarova gatishmërinë tonë”.

Ai argumentoi se arsyeja për një qëndrim të tillë është se “Rusia po militarizon gjithnjë e më shumë” enklavën e saj të Kaliningradit në kufi me Poloninë dhe Lituaninë, duke shtuar se Moska ka vendosur gjithashtu armët e saj bërthamore në Bjellorusi.

Exit mobile version