Basha: Taksa e ryshfetit u kushton bizneseve shqiptare rreth 550 milionë euro në vit

“Taksa e ryshefetit”/ Basha: Shqipëria e dyta në botë pas Zambias për ryshfetin. 

Një tjetër raport që dua të sjell përpara vëmendjes së qytetarëve sot, është ai i kryer nga Banka Botërore dhe BERZH në 141 shtete.

Ky është një nga vrojtimet më prestigjoze të botës për matjen e korrupsionit që hasin bizneset.

Sipas të dhënave të Bankës Botërore dhe BERZH, sipërmarrjet shqiptare pagujanë mesatarisht 3.1% të xhiros së tyre vjetore si rryshfet për zyrtarët dhe politikanët.
Kjo shifër është tre herë me e lartë se ajo e raportuar në vitin 2013.

Fatkeqësisht, taksa e ryshfetit, e rendit Shqipërinë të dytën në botë pas Zambias.
Pra edhe njëherë kemi një zhvendosje në një tjetër kontinent të vendit tone, në Afrikë, për shkak të korrupsionit.

Artikulli paraprakBasha prezanton një tjetër grafik: Shqipëria, midis Kazakistanit dhe Afganistanit për respektimin e ligjit
Artikulli tjetërBasha: Kjo qeveri e ka kthyer vendin në republikë bananesh