Sindikatat franceze kërcënojnë me ndërprerje të energjisë elektrike gjatë Festivalit të Filmit në Kanë

Sindikata franceze e energjisë ka kërcënuar se do të ndërpresë energjinë gjatë Festivalit të Filmit në Kanë. Kërcënimi vjen pas miratimit të reformës së pensioneve nga presidenti francez Emmanuel Macron.

Në përgjigje të thirrjeve të presidentit francez Emmanuel Macron për “100 ditë qetësimi dhe unitet” pas shtyrjes së reformës së pensioneve, sindikata CGT që përfaqëson punëtorët e sektorit të energjisë ka bërë thirrje për “100 ditë zemërim”.

Në një deklaratë, sindikata premtoi më shumë protesta gjatë muajit maj, me ndërprerje të energjisë elektrike në ngjarjet e mëdha kulturore dhe sportive.