Deputeti i Fierit në mbështetje të fermerëve të Myzeqesë: Qeveria vetëm vjedh!

Nga Luan BAÇI

Jam në mbështetje të fermerëve të Fierit dhe të Myzeqesë që protestojnë me plot të drejtë!

Qeveria e dalë nga masakra zgjedhore e 25 Prillit, po pergatit dhe po miraton buxhetin e vitit 2022!

Sektori me i rëndësishëm Bujqësia është kontribuesi kryesor në ekonominë kombëtare, pothuaj 20% e PBB, vjen nga ky sektor!

Ky sektor ka të punësuar rreth 1/3 e familjeve shqiptare.

Rreth 1/3 e emigrantëve tanë punojnë në bujqësi.

Çdo qeveri e përgjegjshme e votuar për tu shërbyer qytetarëve do ti jepte vemendjen e duhur dhe shumë të domosdoshme, në politika mbështetëse edhe në buxhet.

Por çka ndodhur menjëherë pas zgjedhjeve.??

Si sillet Qeveria me qytetarët e saj??

Fermerët e Fierit, dhe Myzeqesë prej ditësh janë në protestë!

Pasi në vend të rritjes së mbështjes së premtuar para 25 Prillit dhe që e meritojnë, u serviret një buxhet që ua bën edhe më të vështirë jetën dhe punën!

U bën gati të pamundur mbijetesën nën konkurrencën e tregut rajonal.

Fermerët fierak e myzeqarë kërkojnë minimumin e minimumit:

Ata kërkojnë:

Garanci për cilësinë e inputeve bujqesorë që hyjnë nga importi;

Barazimin e tvsh ne blerje dhe në shitje!

Subvencion 3 lekë për çdo kg të eksportuar.

Gjithë efekti i ketyre kërkesave në buxhet është sa 2 km rrugë tender….që bëne kjo qeveri e korruptuar deri në palcë!

Ç’ndodh në rajon me bujqësinë?

Kosova, shteti me i ri, në buxhetin e vitit 2022 (që është sa gjysma e buxhetit të Shqipërisë) ka planifikuar 100 mln € për bujqësinë, ndërkohë Shqipëria me një buxhet sa dyfishi i Kosovës ka vetëm 70mln € për bujqësinë në vitin 2022!

Qeveri që vetëm vjedh!