Kur fjala vritet në Komisionin e Fjalës

Nga Luçiano BOÇI

Supozohet që Komisioni i medias dhe edukimit të jetë komisioni ku fjala shpaloset me gjithë fuqinë e saj, ku argumenti prevalon para gjuhës së drunjtë politike, ku nivelet e ligjërimit konkurrojnë hapur e ku në fund të ditës qytetari merr mesazhin për atë çka ndodh me të, jetën e tij fatin e tij.

Fuqia e fjalës këtu është në habitatin e vet.

Por mos harrojmë jemi në vendin e propagandës.

E përkundër lirisë së fjalës “propaganda” është shformim, burgosje e kanosje.

Dhe propaganda para se të prodhojë kundërfjalën (parrullën) nga paniku pikë së pari godet habitatin e fjalës, auditorin e saj dhe kërkon t’i vendos pengesa e ta vrasë lirinë e saj!

Këtë po bën Rama me Parlamentin, me komisionet.

Qëllimi është i qartë mbytje, asfiksim, vrasje e fjalës.

Vrasësit janë gjithmonë tinzarë.

Ata të fjalës akoma më shumë.

Prita e tyre është gjithmonë pas shpine.

Qoftë si online, qoftë si procedurë, qoftë si kufizim kohor apo ambiental!

Fjala vret më shumë se plumbi – është shprehja e famshme.

Kush vret me plumb, vret jetë njerëzore e konsiderohet kriminel.

Kush vret fjalën, vret njerëzimin.

Është shumë pak ta quash kriminel ordiner!