Barbarët i venë zjarrin Sarajeve në mesnatë për kullat, Tabaku: Tirona në flakë! E dogjën, e plaçkitën, i hoqën identitetin

Deputetja e PD në Tiranë, Jorida Tabaku ka reaguar pas zjarrvënies së qëllimshme të Sarajeve në mesnatë për të ndërtuar kulla. Barbarët i vunë flakën objektit kulturor në qendër të Tiranës, afër Teatrit Kombëtar pasi pronarët nuk pranuan ta prishin për t’i hapur rrugë kullave tek Teatri!

Tabaku shpreh indinjatën e thellë për zjarrin që pushtoi një nga simbolet e kryeqytetit, “Sarajet” në zemër të Tiranës, një truall tejet i lakmuar për ndërtime.

“Tirona nën flakë! Ia gërryen shpirtin këtij qyteti, e dogjën, e plaçkitën, i hoqën identitetin, çdo godine që ka histori e shfarosën dhe po e kthejnë në një qytet pa identitet, fytyrë e shpirt sikurse janë vetë! Turp!”

2 4

1 9

3