Bundestagu paralajmëron Ramën: Serbia është anëtare e aleancës ruse të Euroazisë. Nëse Shqipëria…

Martin HENZE

Bundestagu gjerman, Parlamenti i BE -së ka marrë dy vendime:
1- 15 kritere duhet të përmbushen nga AL. Këto përfshijnë një ligj zgjedhor demokratik, një sistem ligjor funksional dhe padinë e mashtruesve elektoralë të partisë qeverisëse PS.

Prandaj, asnjë bisedim nuk do të fillojë!
2- Kufijtë e Kosovës janë të pacenueshëm. Serbia është anëtare e aleancës ruse të Euroazisë. Nëse Shqipëria organizon një treg rajonal me Eurasiverbundin rus, nuk mund të bëhet anëtare e BE -së, është aq e thjeshtë sa kaq.

Në fillim të tetorit do të ketë vetëm një qeveri te perbashket kujdestare. Do të ketë vetëm një vendim themelor pasi të jetë formuar një qeveri e re e perbashket.

Nuk do të ketë vendime që anashkalojnë Kosovën.
Rama, kishte në mendje të ndahej nga BE qysh në 2018.