OSBE-ODHIR nxin 25 prillin: Rama përdori shtetin për të manipuluar zgjedhjet! Blerje masive votash, presion votuesve me të dhënat

Raporti final i OSBE-ODHIR, ka nxirë zgjedhjet e 25 prillit dhe si ato u përdorën nga Rama dhe ministrat e tij për të fituar pushtetin.

Në raportin final të OSBE-ODHIR mbi zgjedhjet e 25 prillit konstatohet se ka pasur blerje masive të votave nga qeveria në pushtet.

Praktikat e shumëpërhapura të blerjes së votave mbeten një problem.

Rrjedhja e të dhënave personale të mbi 900 mijë qytetarëve para zgjedhjeve, përfshirë preferencat politike, përbën shqetësim serioz dhe i ka bërë votuesit vulnerabël ndaj presionit.

Sistemi elektronik i identifikimit të votuesve u krijua rishtazi në të gjitha qendrat e votimit

Shqipëria ka probleme me ruajten e privatësisë të të dhënave personale të votuesve

Si e përdori Rama shtetin për të manipuluar zgjedhjet

‘Shqipëria ka probleme me ruajten e privatësisë të të dhënave personale të votuesve.

Ministrat e qeverisë dhe bashkitë përdorën fonde publike duke keqpërdorur paratë publike në fushatën elektorale.

Pati tentativa për të nxitur vota pro partisë në pushtet duke lejuar ndërtimet pa leje gjatë fushatës.

Ka raportime se shumë zyrtarë publikë bënë presion tek grupet vulnerabël për të votuar partinë në pushtet.

Organet ligjzbatuese duhet të hetojnë akuzat për keqpërdorimin e burimeve shtetërore gjatë fushatës.

Gjatë fushatës rezultoi se të dhënat e 900 mijë qytetarëve dhe preferencate tyre politike u bënë publike.

Opozita dhe Presidenti i kërkuan SPAK që të hetonte keqpërdorimin e këtyre të dhënave

Publikimi i paautorizuar i të dhënave të votuesve është një dhunim i privatësisë së tyre’.