Raporti i OSBE/ODIHR denoncon Partinë-shtet: Qeveria dhe bashkitë përdorën fondet publike për vota

OSBE/ODIHR denoncon përdorimin e parave të shtetit për vota nga partia në pushtet duke e bërë të qatë e kemi një Parti-shtet.

“”Ministrat e qeverisë dhe bashkitë përdorën fonde publike duke keqpërdorur paratë publike në fushatën elektorale.

Pati tentativa për të nxitur vota pro partisë në pushtet duke lejuar ndërtimet pa leje gjatë fushatës.

Ka raportime se shumë zyrtarë publikë bënë presion tek grupet vulnerabël për të votuar partinë në pushtet.

Organet ligjzbatuese duhet të hetojnë akuzat për keqpërdorimin e burimeve shtetërore gjatë fushatës.

Gjatë fushatës rezultoi se të dhënat e 900 mijë qytetarëve dhe preferencate tyre politike u bënë publike.

Opozita dhe Presidenti i kërkuan SPAK që të hetonte keqpërdorimin e këtyre të dhënave

Publikimi i paautorizuar i të dhënave të votuesve është një dhunim i privatësisë së tyre”, thuhet në raport.