Spiunë, jo paga më të larta për mjekët, Shehu: Rama po ndërton “Shtetin Policor” të informatorëve!

Nga Tritan SHEHU

Deklarate e rrezikeshme sot e Kryeministrit- ne Shqiperi po rivendosen struktura te ngjashme me ish Sigurimin.

Ai thote se do te te luftoje “korrupsionin” me rrjet informatoresh brenda institucioneve publike, perfshi dhe ato shendetesore”.

Dhe çuditerisht ai e deklaron kete ne nje takim me mjeke e personelin shendetesor, sikur keta te jene e keqja e ketij vendi.

Pa asnje dyshim ketu se pari synohet te goditen e kontrollohen intelektualet, ata qe kane guximin te protestojne e te thone mendimet e tyre ashtu si i gjykojne.

Kjo eshte parathenia e ndertimit ne Shqiperi te shtetit policor, te nje autokracie te eger e diametralisht te kundert me parimet e demokracise, te se drejtes, lirive.

Korrupsioni i vertete ne institucionet publike e vecanerisht ne shendetesi nuk luftohet me te tilla metoda “patronazhistesh”, me spiune e denonciatore, qe dikur i quanim “1200 lekesh”.

Ai mund te perballohet vetem me finacime adeguate te sektoreve, reforma te thella zhvilluese, stimuluese, decentralizuese, nxitese te cilesise e personalitetit profesional, te konkurences reale midis institucioneve shendetesore, barazije ne treg midis privatit e publikut, akreditime e kontrolle te performances se ketyre, me ngritje e respektimin si te pavarur te matesve etike, profesionale e shkencore.

Kjo eshte e vetmja menyre persosje.

Informatoret i kemi provuar dikur, ata pasqyrojne vetem ankthet dhe cperfytyrimet e diktatoreve ne renie.

1 17