Tire sanitarja dhe Tire qeveria, reagimi i fortë i Berishës

Miq, Tirja eshte sanitarja qe ju merrte leke familjareve te te semureve me covid per sherbime ndaj tyre dhe qe nuk ua bente. Mediat u moren gjate me te drejte me Tiren jo aq per personin por per fenomenin ryshfetin, korrupsionin e shnderruar ne sistem ne qeverine e kreut te meduzes dhe per te cilin Shqiperia se fundi sipas Bankes Boterore renditet e dyta ne bote.

Dje doli se zevendes ministrja e brendshme Voda apo Tire qeveria merrte shume te medha per punesim te qytetareve. Ne kete kontekst mund te thuhet se:

Tire qeveria eshte si moter binjake por jo siameze me Tire sanitaren.

Jane binjake ne aktin e tyre te ulte, ryshfetin gjoben ndaj qytetareve per xhepat e tyre. Te dyja jane hajdute xhepi dhe me keq.

Por perseri dallimi midis Tire sanitares dhe Tire qeverise eshte aq i madh sa dallimi midis Edvinit dhe nje shoferi te kryeministrise

Tire sanitarja niste diten e punes me uturak ne dore per te semuret rende. Kurse Tire qeveria niste diten e punes si personi me vokal, si ylli i narkoqeverise se Edvinit. Ajo ishte para kamerave televizive ne krah te Edvinit ne inspektime, e deleguara e tij ne studjo televizive, lajme dhe debate, ne pritje dhe ne delegacione jashte vendi. Per te gjitha keto u tha se ajo u largua nga qeveria per shkak te zilive te forta qe ngjalli tek tiret te tjera dhe ne veçanti tek ndrikullat Balluku, Manastirliu dhe Xhaçka.

Ne veçanti kjo zili u be verbuese kur Tire qeveria u emerua komandante e Shtabit kunder pasojave te termtetit ne Durres krahu i djathte i kreut te meduzes te Edvinit.

Por perseri midis Tire qeverise dhe Tire sanitares ka dallime te tjera, te njejta me ato qe ekzistojne midis kreut te Meduzes dhe te themi nje shoferi ne kryeministri.

E para merr nje rroge prej 2000€ ne muaj e dyta merr nje rroge 10 here me te vogel.

Tire sanitraja u arrestua ne krye te detyres me kamera madje edhe me shoqet me te cilat kishte folur ne telefon. Kurse Tire qeveria u shkarkua ne heshtje varri kohe me pare pasi prokuroria e partise njoftoi kreun e meduzes per aktin e saj.

Se fundi, Tire sanitarje jo vetem u arrestua menjehere dhe perfundoi direkt ne qeli, kurse Tire qeveria u la arrest shtepie sepse ishte ylli i narkoqeverise! sb