Basha mesazh ngushëllimi për ndarjen nga jeta të Uran Kostrecit: I bëri regjimit komunist qëndresë me poezitë e tij

Kryetari i PD, Lulzim Basha ka shprehur ngushëllimet e tij për ndarjen nga jeta të Uran Kostrecit, një nga simbolet e qëndresës së antikomunizmit në Shqipëri, duke e cilësuar si një dëshmi të gjallë të një kohe të errët.

Në një mesazh ngushëllimi, Basha shkruan se, Urani i bëri regjimit komunist qëndresë me poezitë e tij, e deri ditën e fundit jetoi si shpirt i lirë, me dëshmitë dhe poezitë e tij, që në çdo rresht ishin dëshmi e një zemre të madhe, pa mëri e plot dëshirë për të dhënë më të mirën nga vetja.

Mesazhi i plotë

Lajm shumë i trishtë largimi nga jeta i Uran Kostrecit. Për mua ka qenë privilegj ta njoh nga afër kampionin e qëndresës antikomuniste, këtë dëshmi të gjallë të asaj kohe të errët, një burrë që shumë vite i kaloi në kalvarin e burgjeve komuniste, por që nuk u përkul kurrë në idetë e tij për lirinë.

Urani i bëri regjimit komunist qëndresë me poezitë e tij, e deri ditën e fundit jetoi si shpirt i lirë, me dëshmitë dhe poezitë e tij, që në çdo rresht ishin dëshmi e një zemre të madhe, pa mëri e plot dëshirë për të dhënë më të mirën nga vetja. Do të na mungosh, u prehsh në paqe Uran!