Lamtumirë Donald Rumsfeld, një mik i mirë i shqiptarëve!

TIRANA, ALBANIA - SEPTEMBER 26 U.S. Secretary of Defense Donald H. Rumsfeld (L) walks with Albanian Prime Minister Sali Berisha (C) on their way to a private meeting, on September 26, 2006, in Tirana, Albania. Rumsfeld started a visit to Albania to discuss the country's efforts to join NATO and security in the Balkans. (Photo by Haraz N. Ghanbari/Pool/Getty Images)

Ndahet nga jeta në moshën 88-vjeçare ish-Sekretari Amerikan i Mbrojtjes Donald Rumsfeld.

“Me trishtim të thellë ne ndajmë lajmin për vdekjen e Donald Rumsfeld, një burrë shteti amerikan dhe burrë i përkushtuar, baba, gjyshi dhe stërgjysh. Në moshën 88 vjeç, ai ishte i rrethuar nga familja në Taosin e tij të dashur, New Mexico” – thuhej në deklaratën e familjes.

Rumsfeld shërbeu në administratat republikane të Presidentëve Gerald Ford dhe George W. Bush.

I konsideruar si një nga anëtarët më me influencë të administratës së Bush-it, Rumsfeld është përballur me kritika të ashpra për rolin e tij të rëndësishëm në pushtimin e Afganistanit në vitin 2001 dhe gjatë luftës në Irak në vitin 2003.