Dita e fitores mbi fashizmin dhe totalitarizmin/ Leskaj: Eshtë Dita e Evropës ku shqiptarët shumë shpejt do të hyjnë

Nga Bujar LESKAJ

9 Maji, Dita e fitores mbi fashizmin, Dita e fitores mbi totalitarizmin
Klasikët e së keqes, klasikët e totalitarizmit!
– Duçja përfundoi i varur!
– Hitleri u dogj në bunker pas vetëvrasjes!
– Stalini u çmend!
– Monumenti i Enver Hoxhës u hoq zvarrë pas vdekjes!
– Sllobodan Milosheviçi vdiq pas hekurave në Hagë!
– Po “Lideri Global” Edi Rama?… Përfundimi do jetë sipas “Teoremës së dy policëve”!
Por duhet të jemi optimistë e besimplotë, pasi 9 Maji mbi të gjitha është Dita e Evropës ku Shqipëria e shqiptarët shumë shpejt do të hyjnë, është Dita e Demokracisë, Dita e njerëzve të lirë!