Magnezi, minerali që lufton plakjen, pagjumësinë dhe obezitetin

Dhimbje e kyçeve, pagjumësi dhe energji e ulët – simptoma si këto mund të ndërhyjnë vërtet në cilësinë e jetës sonë, por ato shpesh shkaktohen nga mungesa ushqyese që mund të rregullohen lehtësisht duke shtuar ushqime të pasura me lëndë ushqyese dhe suplemente, si magnez, në dietën tuaj.

Rreth 50 për qind e amerikanëve kanë mungesë të magnezit, një mineral i cili është thelbësor për mbi 300 reaksione kimike thelbësore në trup.

Magnezi na ndihmon të shndërrojmë ushqimin në energji, të formojmë proteina të reja për indet muskulore, të krijojmë dhe riparojmë ADN-në tonë, të kontraktojmë dhe të relaksojmë muskujt dhe të rregullojmë sistemin tonë nervor.

Pra, marrja e më shumë magnezit në dietën tuaj mund t’ju ​​ndihmojë të plakeni më ngadalë, të keni më shumë energji, të flini më mirë – dhe madje të humbni peshë!

Midis përfitimeve të tij të shumta, magnezi thuhet gjithashtu se lehtëson simptomat e depresionit. Në një studim të botuar në revistën Magnesium Research , të rriturit në depresion që konsumuan 450 mg magnez në ditë panë përmirësime të humorit të barabartë si ato me ilaçe për depresion. Disa ekspertë madje pretendojnë se heqja e magnezit nga ushqimet e ditëve moderne përmes përpunimit të gjerë mund të jetë një shkak kryesor i simptomave depresive, duke marrë parasysh që minerali luan një rol kaq të rëndësishëm në rregullimin e humorit në tru.

Përveç të gjitha këtyre përfitimeve, magnezi është vlerësuar për aftësinë e tij për të ulur presionin e gjakut, për të luftuar efektet e diabetit tip 2, për të rritur performancën e ushtrimeve dhe shumë më tepër.

Pra, nëse jeni gati ta filloni ta përfshini atë në rutinën tuaj të përditshme shëndetësore, do të ishte zgjedhje fantastike.