6 ushqime më të dëmshme se duhani

Seafood Fish Market Fish Market Seattle Food

Disa produkte, të cilat i përfshijmë në dietën tonë të quajtura të dobishme, mund të jenë gjithashtu shkatërruese për trupin.

Edhe pse janë të pasura me lëndë ushqyese, disa nga ushqimet më poshtë janë më të këqija se cigarja:

1. Sushi
Sushi në vetvete nuk është e dëmshme. Sidoqoftë, janë përbërësit e ndryshëm në sushi që shkaktojnë problemin kryesor. Shumë sushi përmbajnë majonezë, krem djathi, salca dhe produkte të tjera të cilat të gjitha bashkë ju japin shumë kalori.

2. Peshku i supermarketit
Fatkeqësisht peshqit që blejmë në supermarkete zakonisht nuk vijnë nga oqeani, por nga rezervati. Prandaj, jo vetëm që atyre u mungojnë vlerat ushqyese të shëndetshme, por ato përmbajnë gjithashtu aditivë kimikë që fermerët i përdorin për t’i bërë ato të rriten më shpejt.

3. Ushqimet pa yndyrë
Këtë periudhë ekspertët rekomandojnë të zgjedhin produkte të qumështit që janë të pasura me proteina dhe yndyra të shëndetshme, si gjizë ose kos, të cilat nuk përmbajnë asnjë sheqer të përpunuar.

4. Buka e bardhë
Buka e bardhë është një produkt tjetër i bërë nga kokrra të rafinuara që i mungojnë ushqyesit dhe fibrat e shëndetshme. Ndërsa fibrat kontribuojnë në një peshë të shëndetshme, presion të mirë të gjakut dhe një rrezik më të ulët të diabetit dhe sëmundjeve kardiovaskulare.

5. Pijet me sheqer
Sheqeri i shtuar është një nga përbërësit më të këqij në dietën moderne. Sidoqoftë, disa burime sheqeri janë më të këqija se të tjerët, dhe pijet me sheqer janë veçanërisht të dëmshme.

Kur pini kalori të lëngshme, truri juaj nuk duket se i regjistron ato si ushqim. Kështu, ju mund të përfundoni në mënyrë drastike konsumimin tuaj të përgjithshëm të kalorive (1, 2, 3).

6. Pastat
Shumica e pastave, biskotave dhe ëmbëlsirave janë jo të shëndetshme nëse hahen shumë.

Versionet e paketuara zakonisht bëhen me sheqer të rafinuar, miell gruri të rafinuar dhe yndyra të shtuara. Shkurtimi, i cili mund të jetë i lartë në yndyra jo të shëndetshme, shtohet ndonjëherë.