Kandidatët e PD më të votuar në 9 qarqet ku është mbyllur numërimi

Pavarësisht se numërimi i votave preferenciale nuk ndryshon rezultatin, përveç rasteve të pakta të thyerësit të herësit dhe spostimit të atyre që futen në parlament, ky proces tregon shumë edhe për popullaritetin që kanë individë të caktuar të përzgjedhur nga partitë për të garuar. Nga lista e PD-së kandidatët më të votuar janë në 9 qarqet ku është mbyllur numërimi janë:

Në Dibër, Xhelal Mziu me 5321 vota;

Në Elbasan, Luçiano Boçi me 11076 vota;

Në Fier, Agron Kapllanaj me 9225 vota;

Në Gjirokastër, Tritan Shehu me 3364 vota;

Në Korçë, Ervin Salianji me 9428 vota;

Në Kukës, Flamur Hoxha me 9159 vota;

Në Lezhë, Kastriot Piroli me 6411 vota;

Në Vlorë, Bujar Leskaj me 5254 vota.