Pse Celibashi nuk publikon shifrën zyrtare të pjesmarrjes në votime 4 orë pasi procesi është mbyllur?

Komisioneri Shtetëror i Zgjedhjeve, Ilirjan Celibashi ka bërë me dije se rezultatet paraprake për pjesëmarrjen në këto zgjedhje është 48.2%. Ai tha se nuk ka një shifër zyrtare mbi pjesmarrjen.

Si është e mundur të mos dihet numri i votuesve kur kanë kaluar mbi 4 orë që votime kanë përfunduar dhe si është e mundur që KQZ publikon sondime mbi pjesmarrjen në zgjedhje kur si institucion zyrtar duhet të flasë me shifra reale?

‘Ka filluar procesi i numërimit në Pustec dhe ndërkohë është në përfundim procesi i dorëzimit të materialeve zgjedhore në vendet e numërimit të votave, KQZ po e ndjek këtë proces, procesi i transportit nga KQZ në KZQZ është në përputhje me procedurat, sa i përket pjesëmarrjes sipas të dhënave të sonduara 48.2%.

Natyrshëm që rezultatin zyrtar do e kemi pasi të marrim informacionin nga të gjithë Qendrat e Votimit. Pajisja të funksiononte ofline, nuk kishte mundësi për të transmetuar direkt rezultatin e pjesëmarrjes, kështu kanë rënë dakord partitë.

KQZ i ka dhënë të gjitha informacionet në kohë reale, dhe nuk ka munguar transparenca nga ana jonë’, tha Celibashi.
Ai ka bërë me dije se procesi i numërimit do të vijojë gjatë natës.

‘Procesi i numërimit do të vijojë edhe gjatë natës, nuk ka asnjë arsye që të ndërpritet se janë të gjitha masat dhe pengesa, vetëm nëse do jenë arsye subjektive’, shtoi ai.