Varësia nga lëndët narkotike, plani i PD për zgjidhjen e këtij problemi, Haxhi: Parandalim dhe trajtim

Në fokusin e Partisë Demokratike është edhe zgjidhja e problemit për abuzimin me lëndët narkotike dhe piket alkoolike. Doktor Alban Haxhi ka listuar disa pika për zgjidhjen e këtij shqetësimi ku listohen parandalimi dhe trajtimi i rastit.

Abuzimi me substancat narkotike dhe pijet alkoolike është një problem social që meriton vemendjen e duhur për të marrë rrugën e zgjidhjes.

Doktor Alban Haxhi thotë se parandalimi dhe trajtimi i pacientëve me këto shqetësime janë mënyrat që PD i shikon si zgjidhje të këtij problemi.

“I shoh që vuajnë në këtë kontekst, nuk kanë një derë ku të përplasen, një trajtim, sensibizilim. Një program që trajton pjesë klinike, terapeotike dhe sociale.”

Sipas Haxhit me rëndësi është dhe rimbursimi i medikamenteve dhe shërbimeve mjekësore

Për Partinë Demokratike, shëndetësia është një nga sektorët që ka nevojë më së shumti të reformohet.