Lediana Fratari i përgjigjet Ramës: Largimi i të rinjve nuk është mëkat, por një dramë!

Ndërsa foli për “investime gjigande” që do të bëhen, por pa i përmendur se çfarë, kryeministri ynë në një takim në Prrenjas, iu referua edhe largimit të të rinjve nga vendi. “Nuk është mëkat që një vajzë apo një djalë të largohet, por unë dua që kur ata largohen, të kenë një zanat me vete, të kenë atje një vend pune, për të mos rënë pre e trafikantëve”.

Unë, si një nga të rinjtë që kanë studiuar jashtë dhe janë kthyer, e përjetoj shumëfish këtë problem. Është e vërtetë që nuk është mëkat ikja e të rinjve nga vendi. Por unë do të thoja se ajo është dramatike. Shteti, familja dhe shoqëria shpenzojnë për arsimimin dhe formimin e tyre profesional, dhe më pas ata ikin në një treg pune të huaj.

Kryeministri nuk mund ta prekë ndoshta realitetin në shumë fashtra, sepse ai, ata që e dëgjojnë i merr me vete bashkë me karriget, por në shumë zonë fshatrat janë braktisur, kanë mbetur vetëm të moshuarit, në ca shtëpi të mëdha të ndëruara me mundin e djersës së emigrantëve.

Largimi i të rinjve, nuk është mëkat, por është një dramë për ekonominë që humbet krahun e punës, që humbet pjesën më vitale të shoqërisë dhe pjesën më konsumatore të saj.

Shqipëria, falë këtij largimi që “nuk është mëkat”, është sot vendi me ritmet e plakjes më të shpejta të popullisë në Europë.

Ky është padyshim një zhvillim daramatik!

Ndaj bashkohuni më PD-në, nr 9 dhe Ladiana Fratari mr 34 në zgjedhjet e 25 prillit, për të hapur një kapitull të ri për Shqipërinë dhe rininë.