Kruja voton për veten!

Qazim MERLIKA

Ne kulmin e fushates elektorale Kruja ka vetem nje alternative: te votoje per veten.
E kam fjalen per zonjen Merita Bakiu, qe me poshte do ta quaj Rita, duke shpresuar se ma lejon dhe se keshtu e therrasim te gjithe ne Kruje.
Rita eshte cdo demokrat i ndershem i Krujes, pasi ne 30 vitet fundit ajo ka kontribuar per Partine Demokratike, duke qene ne pozicione drejtuese dhe duke sakrifikuar shume. Dihet nga te gjithe qe per nje femer ne Kruje nuk eshte e lehte te ushtroje aktivitet politik. Me rreth 30 vite te kontributit politik, ajo nuk u shperblye kurre (edhe pse i takonte) me poste te larta ne administrate, por vazhdoi te ushtroje me shume dinjitet profesionin e nderuar te mesueses.

Pra cdo demokrat i ndershem duke votuar per Riten, voton per veten.
Rita eshte cdo i djathte krutan, pasi ajo rrjedh nga nje familje e djathte, qe ka bartur dhe vazhdon te barte vlerat me te mira te se djathtes tradicionale krutane. Ajo personalisht nuk ka devijuar asnjehere nga keto vlera dhe si rrjedhoje, duke votuar per te, cdo i djathte krutan voton per veten.

Rita eshte cdo nene, cdo do bije dhe cdo bashkeshorte krutane, pasi te gjithe e njohim si nje bashkeshorte, bije dhe nene model. Bashkeshorte e nje bashkeqytetari tone te nderuar, qe kujtohet me respekt nga te gjithe, bije e nje familjejeje te respektuar si dhe nene e dy femijeve te mrekullueshem. Per me teper ajo eshte nje nene qe per vite me rradhe ka mesuar dhe edukuar shume femije tanet, te cilet e kujtojne vetem per mire.
Pra cdo nene, cdo bije dhe cdo bashkeshorte krutane voton per veten.

Rita eshte cdo familje krutane, pasi eshte bije dhe nuse ne dy nga familjet me perfaqesuese te Krujes. Te dyja familje te nderuara dhe te respekuara me vlerat me te mira qe na karakterizojne. Vlera te cilat fale edhe ketyre dy familjeve, vazhdojne te na dallojne dhe te na identifikojne si krutane.

Pra cdo familje krutane voton per veten.
Rita eshte e perditshmja e Krujes, qe takojme ne pazar, neper sportele pagesash, rruges per ne pune, neper qoka dhe kudo tjeter qe nje krutan ndodhet ne perditshmerine e tij. Rita nuk eshte pa te meta, sepse i tille thone se eshte vetem Zoti, por jam i bindur se edhe te metat qe mund te kete, jane te metat tona, jane ato qe na bejne krutan.

Ajo eshte cdo krutan dhe si rrjedhoje cdo krutan voton per veten.
Une me 25 prill do shkoj te votoj si demokrat, si i djatht, si familjar dhe si krutan.
Do votoj Riten, do votoj veten!