Metaliaj në një fasoneri në Lezhë: Rritje pagash, ulje taksash dhe rimbursim 100% për arsimin e lartë të të rinjve

Kandidatja e Lezhës, Lindita Metaliaj, teksa takoi gra dhe vajza të cilat punojnë në fasoneri, theksoi se gruaja, si shtyllë e familjes, me programin ekonomik të PD, do të ketë rritje të të ardhurave në familje, shtim të blerjes së ushqimeve të shportës, shkollim dinjitoz dhe të rimbursuar 100% nga shteti për fëmijët e tyre në bachelor dhe master, rritje të pagës ndpërmjet lehtësimit të biznesit nga taksat, ulja e ccmimit të energjisë dhe heqjes së “taksës Rama”mbi karburantin.

“Duke filluar nga paga minimale, do të rritet në 360 mijë lek në muaj, që në vitin e parë të mandatit. Biznesi do të ketë një mbështetje direkte me uljen e taksave, taksën e sheshtë 9%, biznesi do të ketë më shumë mundësi që të investojë, të rrisë pagat, sepse do t’i ulen shpenzimet. Sigurimet shoqërore do të bëhen me 18%, ndërkohë që sot janë 23%. Për biznesin fason do të ulet ccmimi i eneergjisë eelektrike. Me uljen e taksave, me uljen e ccmimit të energjisë elektrike, ccmimit të karburantit që do të ulet me 240 lek për litër që është “Taksa Rama” të cilën ne do ta heqim sapo të vijmë në pushtet, me sigurimet shoqërore 18%, pa dyshim biznesi do të ketë më shumë mundësi të rrisë pagat dhe të mbështesë ccdo punëmarrës. Për ju është me interes rritja e pagës, që nesër të keni mundësi për ushqimet e shportës, të cilat në Shqipëri tani janë shumë të shtrenjta, por do të keni mundësi edhe për të arsimuar fëmijët. Sepse për familjet që kanë të ardhura nën 640 mijë lek në muaj. Do t’i rimbursohet 100% tarifa për fëmijën në Universitet. Për të tre vitet e shkollës, bachelor dhe masterin nuk do të paguajë asnjë lek në universitetet shqiptare për të arsimuar fëmijët. Për fëmijët e porsalindur nga 0-5 vjecc me programin e PD do të jepen 30 mijë lek në muaj derisa fëmija të mbushë moshën 5 vjecc.

Për çiftet e reja në momentin që krijojnë një familje dhe blejnë një banesë, me programin e PD, do të rimbursohen 100% interesat bankare, pra do të paguhet vetëm vlera e principalit të banesës ndërsa interesat bankare do të rimbursohen nga shteti për 20 mijë ccifte në 4 vite, pra 5 mijë ccifte në vit. Unë besoj që alternativa e Partisë Demokratike më 25 prill ia vlen të votohet, ia vlen t’i jepet besimi Lulzim Bashës sepse në këto 8 vite Edi rama nuk bëri asgjë, jo vetëm për familjen, jo vetëm për biznesin, as për të rinjtë e të rejat, që unë nuk di një familje të mos ketë dikë në emigracion dhe të rinj në Lezhë që nuk duan të largohen, sepse nuk shohin as mundësi arsimimi, as mundësi për të marrë një shërbim dinjitoz dhe me standarde dhe pa dyshim që nuk ka as mundësi punësimi”, tha Lindita Metaliaj në fasonerinë në Lezhë.

“Unë besoj se për secilën nga ju e rëndësishme është ekonomia familjare. Me programin e PD gruaja, individi dhe familja, janë prioritet, që do të thotë se me programin tonë pa dyshim që mirëqënia në ccdo familje do të rritet. Duke filluar nga paga minimale, do të rritet në 360 mijë lek në muaj, që në vitin e parë të mandatit. Biznesi do të ketë një mbështetje direkte me uljen e taksave, taksën e sheshtë 9%, biznesi do të ketë më shumë mundësi që të investojë, të rrisë pagat, sepse do t’i ulen shpenzimet. Sigurimet shoqërore do të bëhen me 18%, ndërkohë që sot janë 23%. Për biznesin fason do të ulet ccmimi i eneergjisë eelektrike. Me uljen e taksave, me uljen e ccmimit të energjisë elektrike, ccmimit të karburantit që do të ulet me 240 lek për litër që është “Taksa Rama” të cilën ne do ta heqim sapo të vijmë në pushtet, me sigurimet shoqërore 18%, pa dyshim biznesi do të ketë më shumë mundësi të rrisë pagat dhe të mbështesë ccdo punëmarrës.

Për ju është me interes rritja e pagës, që nesër të keni mundësi për ushqimet e shportës, të cilat në Shqipëri tani janë shumë të shtrenjta, por do të keni mundësi edhe për të arsimuar fëmijët. Sepse për familjet që kanë të ardhura nën 640 mijë lek në muaj. Do t’i rimbursohet 100% tarifa për fëmijën në Universitet. Për të tre vitet e shkollës, bachelor dhe masterin nuk do të paguajë asnjë lek në universitetet shqiptare për të arsimuar fëmijët. Për fëmijët e porsalindur nga 0-5 vjecc me programin e PD do të jepen 30 mijë lek në muaj derisa fëmija të mbushë moshën 5 vjecc. Për cciftet e reja në momentin që krijojnë një familje dhe blejnë një banesë, me programin e PD, do të rimbursohen 100% interesat bankare, pra do të paguhet vetëm vlera e principalit të banesës ndërsa interesat bankare do të rimbursohen nga shteti për 20 mijë ccifte në 4 vite, pra 5 mijë ccifte në vit. Unë besoj që alternativa e Partisë Demokratike më 25 prill ia vlen të votohet, ia vlen t’i jepet besimi Lulzim Bashës sepse në këto 8 vite Edi rama nuk bëri asgjë, jo vetëm për familjen, jo vetëm për biznesin, as për të rinjtë e të rejat, që unë nuk di një familje të mos ketë dikë në emigracion dhe të rinj në Lezhë që nuk duan të largohen, sepse nuk shohin as mundësi arsimimi, as mundësi për të marrë një shërbim dinjitoz dhe me standarde dhe pa dyshim që nuk ka as mundësi punësimi.

2 67