Gafa e Spiropalit me vargjet e Fan Nolit

Ministrja Elisa Spiropali, duke dashur që ‘ti mësojë’ Monika Kryemadhit vargjet e Fan Nolit, është ngatërruar në një pjesë të tekstit. Teksa ndodhet në makinë, ajo reciton ‘na bucet na zgjon nga gjumi’. Mirëpo ky varg është: Më buçet, më zgjon nga gjumi’.

RECITIMI I SPIROPALIT:

Dhe një zë vëngon nga lumi, na bucet na zgjon nga gjumi, se mileti po gatitet, se Luli lebetiet, se pëlcet kërcet furtuna, fryhet Vjosa derdhet Buna, skuqet Semani dhe Drini, dridhet Sala dhe Liri, se pas vdekjes ndriti jeta dhe kudo gjëmon trumbeta ngrehuni dhe bjeruni, korini dhe shtypini, katundarë dhe punëtorë, që nga Shkodra gjer në Vlorë. Selam nga Fan Noli.

E SAKTA:

Dhe një zë vengon nga lumi,
Më buçet, më zgjon nga gjumi,
Se mileti po gatitet,
Se tirani lebetitet,
Se pëlcet, kërcet furtuna,
Fryhet Vjosa, derdhet Buna,
Skuqet Semani dhe Drini,
Dridhet beu dhe zengjini,
Se pas vdekjes ndriti jeta
Dhe kudo gjëmon trumbeta.
Ngrehuni dhe bjeruni,
Korini dhe shtypini,
Katundar’ e punëtorë,
Që nga Shkodra gjer në Vlorë!