Vjosa Osmani zgjidhet Presidente e Kosovës

Vjosa Osmani zgjidhet presidente e Kosovës me 71 vota në raundin e tretë të votimit në Parlament.

Në raundin e tretë kanë votuar gjithsejt 82 deputetë, dhe kuorumi tregon se Vjosa Osmani do të jetë edhe presidentja e re e vendit.

Sipas Kushtetutës, procesi i tretë i votimit, e zgjedh presidentin me 61 vota.